Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Kuraklık kuru gıdayı etkilemeyecek

Tarım

Yağışların devam etmesiyle kuraklığın ülkemizdeki tarımsal üretim üzerindeki etkisinin azaldığı ve fiyatların düşeceği açıklandı.

Yağışların devam etmesiyle kuraklığın ülkemizdeki tarımsal üretim üzerindeki etkisinin azaldığı belirtilerek 2014 yılı hasatının iyi olacağı ve fiyatların düşeceği açıklandı.

Çukurova yöresinde üretim yapan çiftçiler, yeterli nisan yağmurlarının yağdığını ve toprağın nemini aldığı ifade ediyorlar. Üreticiler, “Ekim, kasım ve aralık aylarında, tarlaya tohumları atılan buğday, arpa, kırmızı mercimek gibi ürünlerin hasatı, haziran ve temmuz aylarında yapılacaktır. Fiuan, tarladaki ürünler, çiçek açmıştır ve ürünün gelişmesiyle ilgili bir sıkıntı yoktur. Bazı bölgelerde, kuraklık nedeniyle, üretim kaybı olsa da, iç tüketimi karşılayacak ürün vardır. Aynı zamanda, nisan ayından başlayıp mayıs ayının 15’ine kadar ekimi yapılacak olan fasulye, nohut ve çeltik (pirinç) içinse, son haftalarda yağan yağmurlarla toprak nemini aldığından, ekilebilir durumdadır. Bu ürünlerin hasatı da, temmuz, ağustos ve eylül aylarında yapılacaktır.” şeklinde konuşuyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.