Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Özel günde en baba buluşma

Şirketler

Muratbey Gıda’nın üç kuşak temsilcileri, mutfağa girerek inovatif ürünleri Burgu ile lezzetli menüler hazırlayıp kendilerine ziyafet sundu.

Her yıl Haziran ayının üçüncü haftası olarak kutlanan Babalar Günü’nün bu yıl daha özel, farklı ve unutulmaz bir gün olarak hafızalarda kalması amacıyla Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, babası, erkek kardeşi, oğlu ve yeğeni ile mutfağa girerek inovatif ürünleri Burgu ile birbirinden lezzetli menüler hazırladılar. Benzersiz şekli ve lezzetiyle sofralarda fark yaratan, az tuzlu, hafif yapısıyla yedikçe yenmek isteyen Burgu ile üç ayrı tatta yemek yapan Muratbey Gıda’nın üç kuşak temsilcileri, mutfakta yemekleri hazırlarken eğlenceli ve keyifli dakikalar da yaşadılar. Aralarında iş bölümü yaparak kısa zaman içinde Patlıcanlı Burgu Ruloları, Biberli Domatesli Burgu Şenliği, Mantarlı Kuş Yuvası yemeklerini hazırlayıp sofrada görsel bir şölen de oluşturan üç nesil, bir arada Babalar Günü’nü kutladılar 

Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Üç neslin bir arada olmasının sırlarından biri de sağlıklı beslenmeye verdiğimiz önemdir. Dengeli ve sağlıklı beslenmede büyük önem taşıyan protein ve karbonhidrat zengini peynir, her zaman hayatımızda olmuştur. Peynir sadece kahvaltıda değil, gün boyu ve ana öğünlerde de keyifle yenebilecek bir ürün. Muratbey olarak başta çocuklar olmak üzere hem Türk insanı hem de dünya sofraları için farklı, doğal, katkısız ve sağlıklı peynirler üretiyoruz. İnovatif, yeni peynirlerimiz sadece kahvaltılık ürünler değil her yaşın, günün her saati keyifle yiyebileceği sağlıklı atıştırmalıklardır. Bu peynirlere en güzel örnek ise, en son piyasaya sunduğumuz inovatif ürünümüz Burgu’dur. Hem atıştırmalık hem de sağlıklı yaşam trendinin beklentilerine cevap veren Burgu ile farklı, değişik tatlarda ana öğünler için yemek hazırlamak da mümkün” diye konuştu.

BİBERLİ DOMATESLİ BURGU ŞENLİĞİ
Malzemeler: 
Çarliston yeşilbiber
Sivri biber
Domates
Sarımsak
Zeytinyağı
Nane
Maydanoz 
Muratbey Sürmeli beyaz peynir
Muratbey Burgu peynir
Yapılışı: Biberler yağda sarımsakla ile hafif kavrulur. Domatesler rendelenir. Daha sonra biber ile domates birlikte az tuzla pişirilir. Suyunu tamamen çektikten sonra nane, maydanoz koyulup kapağı kapatılarak demlenir.
PATLICANLI BURGU YEMEĞİ
Malzemeler: 
Patlıcan
Biber
Domates
Karabiber
Sarımsak
Nane
Muratbey Burgu peynir
Yapılışı: Öncelikle patlıcan ve biber közlenir. Patlıcan ve biber közlendikten sonra kabukları soyularak küçük küçük doğranır. Domatesler küp küp doğranıp hepsi az yağda sarımsak ilave edilerek suyunu salıp çekene kadar kavrulur. En son karabiber ve nane ile 2 dakika daha kaynatılıp kapağı kapatılır.
MANTARLI KUŞ YUVASI
Malzemeler:
Patlıcan
Sarımsak
Hazır Krema
Mantar
Muratbey Burgu peynir
Muratbey Tel peyniri
Yapılışı: Sarımsaklar yağda hafif kavrulur. Kavurduktan sonra içine mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu çekince hazır krema ilave edilir. İçine tel peyniri parçalanıp atılır. Üstüne sos için Burgu Peyniri ilave edilir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.