Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Gevrekten sonra içilen süt çürükleri önlüyor

Sağlık

Kahvaltıda yenen şekerli gevreklerden sonra bir bardak süt içmenin çürükleri önleyebileceği belirlendi.

ABD'deki Illinois Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, sütün asit seviyesini düşürdüğünü ve çürüklere yol açan diş minesine gelebilecek zararı önlediğini gösterdi.

Katılımcılardan bazıları 20 gram şekerli gevrek yedikten sonra bazıları süt, bazıları elma suyu, bazıları ise su içti. Katılımcıların ağzındaki asit seviyesi gevrek yemeden önce, yedikten 2 ve 5 dakika sonra ölçüldü. Asit seviyesi sıvı içildikten 30 dakika sonra da değerlendirildi.

Araştırmada sadece sütün asit seviyesini düşürdüğü görüldü.

Şekerli gevreklerin rafine şeker ve nişasta içerdiğini hatırlatan bilim adamları, bu karbonhidratların tüketiminin asit üretimine yol açtığını vurguladı.

"Journal of the American Dental Association" dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan Christine Wu, günde 4 kez ya da 60 gramdan fazla karbonhidrat tüketiminin çürük riskini artırdığına dikkati çekti. (AA)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.