Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Sultanahmet Köftecisi Tanınmış Marka oldu

Restoran-Cafe

İstanbul’un asırlık lezzet durağı, Türk Patent Enstitüsü tarafından "Tanınmış Marka" olarak tescillendi. Yeni dönemde taklitlerle mücadelenin daha hızlı olacağı açıklandı.


Gıdavitrini
- Kurulduğu 1920 yılından beri İstanbul’un en önemli lezzet duraklarından biri olan Tarihi Sultanahmet Köftecisi, Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından "Tanınmış Marka" olarak tescillendi.
Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, TPE’nin 8 Mart 2016 tarihli kararının, dünyaya açılmayı hedefleyen müessesesi için tarihi bir önem taşıdığını belirtti.

“Tanınmış Marka”
statüsünün herkes tarafından bilinen ve sayılan markalara verildiğinin altını çizen Tezçakın şunları söyledi:
“TPE; bu statüyü elde etmek için yapılan başvurularda kurumun büyüklüğü, çalışan sayısı, piyasaya hâkimiyeti, ürün ve hizmetlerinin piyasadaki yaygınlığı, pazar payı, yıllık satış oranı ve markanın bilinirlik düzeyi gibi çok kapsamlı kriterleri bir süreç içinde değerlendiriyor. Tanınmış Markaların, yalnızca hedef kitlesi tarafından değil, toplumun tüm kesimleri tarafından da biliniyor olması gerekiyor. Yeme içme sektöründe bugüne kadar sadece Kurukahveci Mehmet Efendi, Güllüoğlu, Saray Muhallebicisi, İskender gibi bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda Türk firması bu statüye layık görüldü. Sultanamet Köftecisi’nin de Tanınmış Markalar arasında yerini alması gurur vericidir.” 
Taklitlerle mücadele

Sultanahmet Köftecisi markasının artık TPE tarafından özel olarak korunacağına da dikkati çeken Tezçakın, markalarını izinsiz kullanan işletmelerin bundan sonra ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklarını bildirdi. 

Türkiye’nin en çok taklit edilen markalarının başında geldiklerini, isimlerini izinsiz kullanan 200’e yakın işletme hakkında hukuki süreç başlattıklarını, sonuçlanan tüm davaları kazandıklarını kaydeden Tezçakın, “Tanınmış Marka olmak, taklitlerle mücadelemizde bize güç katacak. Davalar artık daha kısa zamanda sonuçlanabilecek.Taklitçi işletmelerin ödeyecekleri tazminat miktarları artacak” dedi.

Tezçakın, patent konularında danışmanlık hizmeti aldıkları Avrupa Patent’e “Tanınmış Marka” olmalarındaki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.