Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

YZB 2014 kapılarını açtı

Perakende

Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 Konferansı ve Fuarı Haliç Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı

Organize perakende sektörünün en önemli halkası yerel zincir marketler, ziyaretçilerine “merhaba” dedi. 16–17 Nisan tarihlerinde İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 Konferansı ve Fuarı, büyük bir heyecanla başladı. 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu(TPF) tarafından düzenlenen organize gıda perakendesinin en büyük fuar ve kongre organizasyonu olan Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 (YZB 2014), bu yıl altıncı kez kapılarını açıyor. YZB 2014’ün bu yılki ana teması ise “Marka”. 

Uluslararası bir etkinlik olan YZB 2014 Konferansı ve Fuarı’nın açılışı 16 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirildi. Kadir Çöpdemir’in sunumuyla renklenen açılışın konuşmasını Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek yaptı. 
TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, kuruldukları yıldan bu yana yerel perakendeciliği geliştirmek, güçlendirmek ve rekabet edebilirlik seviyesini en yukarıya çekmek için elbirliği ile çalıştıklarını söyledi. 371 üyesi, 3 bin 798 perakende noktası, 65 binden fazla çalışanıyla Türkiye’de ve Kıbrıs’ta hizmet veren TPF’nin 10 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne sahip olduğunu bildiren Altunbilek, yerel zincirlerin her yıl büyümelerini sürdürdüklerini kaydetti. Altunbilek, 2013 yılında yüzde 16 büyüyen yerel zincirlerin bu yıl ise yüzde 15 civarında büyüyeceğini öngördü. 

TPF olarak bu yıl marka konusunun ele alındığı YZB 2014’ü altıncı kez düzenlediklerini hatırlatan Altunbilek, YZB 2014 ile ilgili şunları söyledi: 
“YZB’de; marketlere ürün ve hizmet sağlayan firmalar, yerel zincir marketlerin üst düzey yöneticileri ile görüşerek ürün ve hizmetlerini tanıtma fırsatı bulacaklar, işbirliklerini geliştirebilecekler. Yerel zincirler, marketleri için yeni markalar kazanacaklar. Firmalar da yeni zincir marketlerle bağlantı kurma imkanı bulacaklar. Fuar katılımcıları ise stantlarında sergileyecekleri yeni ürünleri ve gelişmeleri tüm katılımcılar ile paylaşacaklar. Sektörü analiz edecek uzman konuşmacıların yer alacağı konferanslarda da tüm katılımcılar sektörün geleceğine yönelik bilgiler edinecekler, birbirleriyle bilgi paylaşımı için uygun bir platformda buluşabilecekler.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.