Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Kırmızı et için çok önemli karar

Güncel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye gündemini meşgul eden konuda net konuştu: ''Düve kesimine yasak getirdik, kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyecek'' dedi.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, ''Düve kesimine yasak getirdik, kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyecek'' dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
İthalat gümrük vergisinin düşürülmesinin piyasalara olan etkisini anlatan Bakan Çelik, Hayvan ithalatının önüne geçmek için sektörde hangi adımların atılacağını, et fiyatlarını yükseltmeye çalışanların nasıl engelleneceğine kadar bir çok soruya yanıt verdi.

Bakan Çelik, Kurban Bayramı öncesinde yapılan hazırlıkları anlatırken, kırmızı et üretimi açısından büyük önemi bulunan düve kesimine yasak getirdiklerini, kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Çelik, "Kurban Bayramı'nda dişi hayvan kesimini yasakladık. Kurban pazarına girmemesi için çok sıkı denetim yapacağız. Pazara gelişini engelleyeceğiz" dedi.

Faruk Çelik, Vatandaşlar açıklamalarımızı dikkate alsın istiyoruz. Bu milli bir meseledir. Keserek çözemeyiz, hayvan varlığımızı arttırmalıyız vurgusunu yaptı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.