Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Bakanlık yeni isimler açıkladı!

Güncel

Bal sahteciliğinde bir süredir takiplerini sürdüren Bakanlık, firma isimlerini tüketiciyle paylaşmaya devam ediyor. Yeni üç isim daha açıklandı.

Gıdavitrini - Bal sahteciliğinde bir süredir takiplerini sürdüren Bakanlık, firma isimlerini tüketiciyle paylaşmaya devam ediyor. Yeni üç isim daha açıklandı. Daha önce açıklanan Kayserilioğlu ve Tadaban isimlerine ilave olarak; Marmaratürk Bitkisel ve Organik Ürünler, Nurs Lokman Hekim ve Tuana Bitkisel Ürünler isimli firmaları da tüketiciye açıklamış oldu.
Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü çerçevesinde, laboratuvar sonuçları olumsuz bulunan ürün/firma bilgileri aşağıda yer almaktadır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.”


Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.