Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Arısız bal helal değil!

Güncel

Hiç arı görmeden üretildiği iddia edilen balların helal olup olmadığı tartışılıyor. Cevap GİMDES Başkanı Büyüközer’den geldi.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği (GİMDES) Genel Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer, arılar tarafından üretilmeyen, glikoz şurubu ile yapılan balın helal olmadığını söyledi. Büyüközer, "Bal, Allah'ın uygun gördüğü şartlarda üretilebilir ama hile ve hurda ile satılıyorsa haramdır." dedi. Büyüközer, helal kavramını 'Allah'ın emirlerine uygun üretim yapma, hilesiz ve hurdasız olarak bireylere sunma' olarak tanımladı. Gıdanın helal olup olmadığını anlama adına satışına da bakmak gerektiğini vurgulayan Büyüközer, şunları ifade etti: "Allah'ın onay verdiği helal şartlarda bal üretelim, bunu hilelerle müminlere sunmak haramdır. Bizler, gıdanın hem dinen onaylanmasını hem de tüketicileri aldatmayacak şartlarda arzını talep ediyoruz. Glukoz şurup haram değil. Haram olan, olmayan malın bal olarak satımıdır."

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.