Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

En fazla yayla balı üretildi

Gıda Ekonomisi

Bal üretiminde dünyada Çin'den sonra ikinci sırada yer alan Türkiye'de, bu yıl üretimin 3 bin ton artarak 105 bin tona yükselmesi bekleniyor.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Bahri Yılmaz, son yıllarda Türkiye'nin bal üretiminde ciddi artış yaşandığını söyledi.
Yıllar itibarıyla bakıldığında 2012'de 89 bin ton olan bal üretiminin, 2013’te 95 bin tona, 2014'te 102 bin tona yükseldiğini ifade eden Yılmaz, "Bal üretimi artışımız bu sezon da devam etti. 2015 yılı üretimimiz 105 bin ton olarak beklenmektedir" dedi.

En fazla üretim yayla balında
Birçok bölgede bal hasadının tamamlandığını ve arıcıların evlerine döndüğünü anlatan Yılmaz, "Kasım ayında bal hasadının tamamlanmasını bekliyoruz. Bu sezon en fazla üretim yayla balında oldu. Bu bal çeşidini çam ve ayçiçeği balları izlemektedir" diye konuştu.

Bu sezon özellikle Erzurum, Muş ve Bingöl'de bal üretiminin çok iyi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bal üretiminde Ordu birinci sırada, Muğla ikinci ve Adana üçüncü sırada yer aldı. Bu illeri Aydın, Sivas, Mersin, Antalya takip etti. Havaların da istediğimiz gibi gitmesiyle üretimimiz arttı. Arıcılar olarak iyi bir sezon geçirdiğimiz için mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.