Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Zeytin işinde de 'İş' var!

Gıda Ekonomisi

1994 yılında alacak karşılığı el koyarak işletmeye başladığı zeytin ve zeytin ürünleri şirketi, yılda 10 bin ton ürün işliyor...

Erol Evcil'in kredi borçlarına karşılık 1994'de Balıkesir'deki zeytin işleme tesislerini alarak zeytinciliğe başlayan İş Bankası, Ant Gıda A.Ş. çatısı altında yılda 10 bin ton ürün işleme kapasitesine ulaştı. "Fora", "Seleköy", "Deste" ve "Yazma" markalarıyla 220 çeşit zeytin ürünü üreterek pazarda söz sahibi olan şirket, yılda işlediği zeytinin yüzde 80'ini iç pazara sunarken, yüzde 20'lik bölümünü ise aralarında Kanada, Almanya, Hollanda, Avustralya, Romanya, Bulgaristan, Irak, Katar ve Çin'in bulunduğu birçok ülkeye ihraç ediyor.
Türkiye'nin dünyanın en çok zeytin üretilen ilk üç ülkesinden biri olduğunu belirten Fora Zeytin Genel Müdürü Muammer Güngör, Gemlik, Edremit, Uslu, Domat, Aşiyeli, Gülümbe, Çekişte başta olmak üzere 90'a yakın zeytin çeşidinin Anadolu'da yetiştiğini söyledi.
Sabah
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.