Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Yerel ürünler markalaştırılmalı

Gıda Ekonomisi

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, yöresel bazda ürünlerin kalitesini markalaştırmamız gerektiğini söyledi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı'yı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Burada bir konuşma yapan Şentürk, Aydın'ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu, günümüzde artık yetiştirilen ürünlerin markalaşmasının önemine değindi.

"Bizim ürünle özdeşleşecek markalara ihtiyacımız var" diyen Şengül, şunları kaydetti:
"Örneğin paketlenmiş incir sektörüne standartların daha üzerinde kriter koyarak marka belgesi vermemiz gerekiyor. Bazı insanlar ürünün kalitesine bakar ve bedeli neyse ödemek ister. Güvenli bir marka aranır. Bu marka kurumların adıyla oluşmaz. Türkiye artık bunu öğrenmek zorunda. Bu durum üçüncü aşama. Üretici ürününün markalaşmasını sağlamamız lazım. Ama maalesef bunu biz tersten yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'deki şirketlerin gücü de böyle bir hamleyi başarmaya yetmez. Çünkü onun tanıtımı, pazarlaması çok zor. Ama biz ürünü markalaştırırsak o zaman işimiz kolay olur. Bu nedenle sanayicilerle, üreticilerle işbirliğine gidiyoruz. Ama bizim bu konunda da ihmalkarlığımız var. Yöresel bazda ürünlerin kalitesini markalaştırmamız gerekiyor. Yöresel etiket hiç bir zaman yetmez."

"Aydın incirinin ne özelliği var, artısı nelerdir?" sorularına cevap bulunarak bu anlamda kriterlerin belirlenerek bu gibi yerel ürünlerin markalaşması gerektiğine dikkati çeken Şengül, bu nedenle coğrafi işaretin çok fazla anlam ifade etmeyeceğini dile getirdi.

Ziyaretin ardından Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken'i ziyaret eden Şengül, ürünlerde Türkiye markasıyla özdeşleşecek kaliteyi yakalamanın önemini anlattı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.