Gıdavitrini - Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, yemek çeki komisyonlarından ve kullanım alanlarından şikayetçi oldu. Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, ''Yemek çeki komisyon oranlarının yüzde 7 ile yüzde 10'lara çıkması ve yemek çeklerinin restoran ve kafelerin dışında giyim ve gıda alışverişlerinde kullanılmasının sektörümüze büyük zarar veriyor'' dedi.
Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, yemek çeki firmalarının yöneticilerinin de katılımıyla İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) komisyon oranları hakkında toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda görüşlerini aktaran Bingöl, ''Yemek çeki komisyon oranlarının yüzde 7 ile yüzde 10'lara çıkması ve yemek çeklerinin restoran ve kafelerin dışında giyim ve gıda alışverişlerinde kullanılmasının sektörümüze büyük zarar veriyor. Bu zararların giderilmesi için gerekli düzenlemelerin biran evvel yapılması gerekiyor'' ifadesini kullandı.
Toplantıda, gerekli düzenlemeleri yapacak ve kanun teklifi hazırlayacak bir alt komisyon oluşturularak ilerideki bir tarihte toplanma kararı alındı.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Türes, Abdullah Korun, Ramazan Bingöl, İTO
Yemek çekinde komisyon krizi!
Yemek çekinde komisyon krizi!
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Ekonomisi
Yiyecek içecek sektör temsilcileriyle yemek çeki firmalarının yöneticileri İTO’da yemek çeki komisyon oranlarını konuştu. Sektörün beklentileri neler?