Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Kırmızı ette üretim azalıyor!

Gıda Ekonomisi

TÜİK'in rakamlarına göre kırmızı et üretimi son bir yılda yüzde 18.1 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz ayına ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini yayınladı. Buna göre yılın 7'nci ayında kırmızı et üretimi, bir önceki aya göre yüzde 4.4, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 18.1 oranında azalarak 45 bin 700 tona geriledi.

Bu rakamın içinde yer alan sığır eti üretimi bir önceki aya göre %8,7 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %24,7 oranında düşerek 33 bin 221 tona indi.

Koyun eti üretimi ise bir önceki aya göre %9,2 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,4 oranında artarak 9 bin 888 ton oldu.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.