Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Kaz eti 10 gün sonra sofralarda

Gıda Ekonomisi

Türkiye'nin kaz yetiştiriciliğinde önde gelen illerinden Kars'ta kaz yetiştiricileri beside tuttukları kazların kesim zamanının yaklaştığını söyledi.

Kars yöresinde kaz yetiştiren çiftçiler, kaz etinin sofralarda 10 gün sonra yerini alacağını belirtti. Türkiye'de kaz denilince akla gelen Kars ülke genelinde yetişen kazların yüzde 25'ini arazilerinde bulunduruyor. İl genelinde ve özellikle Arpaçay ilçesinde kazlar için özel çoban tutuluyor. İlde yaklaşık 200 bin kaz olduğu söyleniyor. Kars'ın Arpaçay ilçesinde çobanlık yapan vatandaşlar, doğal besinle besledikleri kazları10 gün sonra keseceklerini ve il dışına göndereceklerini belirtiyor. Fiyatı 50 ile 70 TL arasında değişen kazlar, çeşitli şekillerde hazırlanıp servis ediliyor. Kaz ayak başı çorbası, tandırda kaz, kaz güveci, bunlardan sadece birkaçı. Kaz yemek için 10 gün daha beklemek gerekiyor.
Yenişafak


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.