Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

İncirde yeterlilik rekoru kırıldı

Gıda Ekonomisi

TÜİK’in açıkladığı bitkisel ürün denge tablolarına göre incir yüzde bin 639.6 yeterlilik oranı ile rekor kırdı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012-2013 yılı ‘Meyveler, Sert Kabuklular ve İçecek Bitkileri’ bitkisel ürün denge tablolarını açıkladı. Buna göre meyvelerde en yüksek yeterlilik oranı yüzde bin 639.6 ile incirde gerçekleşti.

2012-2013 yılı bitkisel ürün denge tablolarına göre turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamında kendine yeterliliğin olduğu görüldü. Turunçgiller üretiminde en düşük paya sahip greyfurdun yeterlilik derecesi yüzde 252,8 olurken, limon yüzde 223,8, mandalina yüzde 185,7 ve portakal yüzde 111,4 olarak gerçekleşti. Diğer meyveler grubunda yer alan, kendine yeterliliğin oldukça yüksek olduğu ürünlerden kayısının yeterlilik derecesi yüzde 415,6, narın yüzde 147, üzümün yüzde 142,8, elmanın yüzde 110,9 ve muzun yüzde 45,7 olarak gerçekleşti. Sert kabuklu meyvelerde ise 2012- 2013 piyasa döneminde en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 699,2 oranı ile fındıkta gerçekleşti. Sert kabuklular grubunda yer alan ve kendine yeterli olan diğer ürünler ise şöyle: “Yüzde 111,6 oranı ile Antep fıstığı ve yüzde 111 oranı ile kestane.” denildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.