Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Girişimci genç organik bal üretiyor

Gıda Ekonomisi

Bilecik'te bir lise öğrencisi 47 arı kovanıyla organik bal üretiyor. Gencin girişimi çevreden takdir topluyor...

Bilecik'te bir lise öğrencisi organik bal üretiyor. Ertuğrulgazi Lisesi'nde okuyan 16 yaşındaki Ali Osman Dirik, yaz tatilinde bal işine merak sardı. Geçen sene iki kovanla organik bal üretimine başlayan Dirik, şu anda 47 kovan sahibi. Bilecik'in dağlık ve yeşillik alanlarını değerlendirmek için arıcılığa başlayan Dirik, yaz tatilinde bal üretme konusunda uzun bir araştırma fırsatı bulmuş. Balın nasıl elde edileceğini öğrenerek tecrübe kazandıktan sonra bu işe girişen liseli arıcı, kovanlarından 120 kilo bal almayı hedefliyor.

Dirik,"İyi bal üretmek için kovanların polen tuzaklı ve havalandırılmalı, oto yoldan en az 2 kilometre uzaklıkta ve yüksek rakımlı bir yerde olması gerekiyor. Bala 70 peygamber dua etmiş. Bal şifa kaynağıdır. Önemli olan balın tabii yollarla elde edilmesidir" şeklinde konuştu. Babası Osman Dirik, oğluna bal üretimi konusunda yardımcı oluyor.
Türkiye
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.