Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı. Sığır eti üretimi artarken, koyun eti üretimi azaldı.
TÜİK verilerine göre, kurban bayramını kapsayan yılın 4'üncü çeyreğinde kırmızı et üretimi 368 bin 177 ton olarak tahmin edildi. Kırmızı et üretiminde, sığır eti 323 bin 184 tonla başı çekti.
Sığır eti üretimi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 arttı. Koyun eti üretimi ise yüzde 10,9 oranında azaldı.
Et üretim istatistikleri açıklandı
Et üretim istatistikleri açıklandı
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Gıda Ekonomisi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı. Sığır eti üretimi artarken, koyun eti üretimi azaldı.