Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

EFSA’dan ISOMALT’a olumlu görüş geldi

Gıda Ekonomisi

BENEO’nun ISOMALT ve Palatinose™ hakkındaki iddiaları Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA)’dan olumlu görüş aldı.

Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA), geleneksel şeker gibi kolay mayalanabilen karbonhidratların yerine ISOMALT veya Palatinose™ içeren yiyeceklerin/içeceklerin tüketiminin dişteki mineral kaybını azaltarak diş minerallerini korumaya yardımcı olacağına açıklık getiriyor. Bu tip yiyeceklerin veya içeceklerin diş plağı pH’sını tüketim sırasında ve 30 dakika sonrasına kadar 5,7’nin altına düşürmemesi ve diş erozyonuna neden olmaması gerektiğini belirtiyor.



BENEO’nun ISOMALT ve Palationse™ ile ilgili sunduğu glisemik iddialar için EFSA geleneksel şekerlerin yerine isomalt veya isomaltulose (Palatinose) içeren yiyeceklerin/içeceklerin tüketimi ve yemek sonrası kan şekerindeki düşüş arasında bir sebep sonuç ilişkisi olduğunu belirtiyor.



Sonuçlar her iki fonksiyonel karbonhidrat için de bilimsel ispatı doğrulayıp ve ISOMALT ile Palatinose™ (isomaltulose) kullanımının bir avantaj olduğunu EFSA’nın onayladığının net bir göstergesidir; iki fonksiyonel karbonhidrat nihai ürünün sağlık ile ilgili özelliklerini geliştirmek ve tüketicinin faydalanması için özel fizyolojik karakteristikler sunuyor.



Anke Sentko, BENEO Ruhsatlandırma İşleri ve Beslenme İletişimi Başkan Yardımcısı: “uzun geçmişe sahip ve iyi bilinen poliolumuz ISOMALT’ın ve özellikle yeni fonksiyonel karbonhidratımız Palatinose™’nin eşsiz fizyolojik karakteristiklerinin onaylanmasını içeren bu sonuçtan memnunuz. Fonksiyonel karbonhidratların diş sağlığını korumanın yanı sıra düşük glisemik diyet uygulamaya da yardım ettiğinin panel tarafından kabul edilmesinden mutluyuz. Sonucun iddialarımızı destekleyen bilimsel veriler ve 2009 yılından beri sürdürülen yoğun açıklayıcı çalışmaların ve bunların yanı sıra son olarak bu süreçteki yapıcı diyaloglardan kaynaklandığını düşünüyoruz.”



BENEO-Enstitüsü bu gelişmeyi tüm Sağlık İddiaları Düzenlemeleri için doğru yönde atılmış bir adım olarak düşünüyor ve beklemede olan ürün sağlık iddialarını açıklamaya devam edecektir. Bunun yanı sıra BENEO bileşenlerinin sağlık faydalarını güvencede tutmak, yiyecek endüstrisinin gelişimine yardımcı olmak ve tüketiciler için çeşitlilik sağlamak için yeni dosyalar geliştirmeye devam ediyor.



BENEO-Enstitüsü, BENEO’nun Beslenme Bilimi, Beslenme İletişimi ve Ruhsatlandırma İşleri takımlarının deneyimlerini bir araya getiren bir kuruluştur. Bileşen onayı, fizyolojik etkiler ve besinsel kompozisyondan iletişim ve etiketlemeye varana kadar müşteriler ve için bir danışman kurum gibi işler. BENEO-Enstitüsü’nün temelini oluşturan önemli besinsel konular kilo yönetimi, sindirim sağlığı, kemik sağlığı, fiziksel ve zihinsel performans, düşük glisemik diyetin sağlıklı beslenme ve hastalıkların önlenmesinin yanı sıra diş sağlığı üzerindeki etkileridir.



BENEO-Enstitüsü, BENEO bileşenleri ile ilgili her türlü besinsel ve ruhsatlandırma konuları için en son bilimsel araştırmalara ve bilgilere erişim sağlıyor. BENEO’nun müşterilerine ve ine yiyecek endüstrisindeki en kritik soruların bazıları için doğrulanmış rehberlik sunuyor. BENEO Südzucker Grubu’nun bir bölümü olup yaklaşık 900 kişiye istihdam sağlıyor ve Belçika, Şili, Almanya ve İtalya’da üretim birimleri bulunuyor.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.