Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Ceviz kabuğunun sucuktaki mucizesi

Gıda Ekonomisi

Sucuk yapımında kanserojen etkileri olan kimyasal madde iddiası Kayserili iki gence organik sucuk ürettirdi.

Kayseri’de iki ortaokul öğrencisi, sucuk yapımında kanserojen etkileri olan kimyasal maddeler yerine, ceviz kabuğu tozunu kullanarak, organik sucuk üretti.

Öğrenciler Ali Barış Üstündağ ve Yaşar Esener, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen “Bu Benim Eserim” projesi kapsamında “Yeşil Ceviz Kabuğunun Sucuktaki Mucizesi” adlı çalışmalarını hazırladı. Öğrencilerin projeleri, bölge bilim kurulunun değerlendirmeleri sonucunda Kayseri bölge sergisinde yer alan 80 eser arasından ilk 9’a girerek, Ankara’daki final sergisinde yarışmaya hak kazandı. Öğrenci Üstündağ, yaptığı açıklamada, projedeki amaçlarını daha organik, sağlık açısından daha güvenilir sucuklar üretmek olduğunu söyledi.

Organik yiyeceklerin son yıllarda tüketiciler tarafından daha çok tercih edildiğini dile getiren Üstündağ, “Dünya nüfusunun giderek artması beslenmede dengesizlik ve endüstriyel alanların giderek gelişmesi sonucu sağlıkla ilgili sorunlar da artmıştır. Günümüzde bilim ve teknolojideki büyük ilerlemelere rağmen doğal kaynakların bilinçsizce tüketimi ve karşılaşılan ekonomik güçlükler doğal kaynakların çok amaçlı kullanılmalarını zorunlu kılmıştır.” diye konuştu. Kayseri Anadolu Haber Gazetesi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.