Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Bal üretiminde tehlike yok!

Gıda Ekonomisi

TAB Yönetim Kurulu Üyesi Kaba, don olayının belli ölçüde zarar vermesine rağmen bu yıl bal üretiminde düşüş beklemediklerini söyledi.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, soğuk hava dalgası nedeniyle kentte ve ülke genelinde büyük kayıp olmadığını belirterek, "Belli ölçüde zarar olmuştur ama bu, üretime zarar verecek boyutta değil" dedi.

Kaba, geçen ay Karadeniz bölgesindeki don olayı nedeniyle büyük kayıp yaşandığını kaydederek, arıcıların yeterli bilgi ve donanıma sahip olduğunu, neyin ne zaman yapılacağını çok iyi bildiklerini söyledi.

Soğuk havanın arıları etkilediğine dikkati çeken Kaba, şöyle konuştu:
"Soğuk hava dalgası nedeniyle Düzce ve Türkiye genelinde büyük kayıp olmadı. Arı, popülasyonu yüksek bir varlık. Bir taraftan kayıp olurken, bir taraftan da türer. Belli ölçüde zarar olmuştur ama bu, üretime zarar verecek boyutta değil. Kısaca arılarımız için iklimsel hiçbir tehlike yok. Bu ayın sonunda arıcılarımız bölgeye has orman gülü balı üretecek ve daha sonra kestane balına yönelecekler."

Kaba, yılda 400 tona yakın kestane balı üretilen kentin ülke birincisi olduğunu sözlerine ekledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.