Araştırmaya göre 320 farklı koli basili mikrobunu inceleyen uzmanlar, bakterinin genetik parmak izlerini takip etti. Karşılaştırma sonucunda tavuk ve sığır etindeki koli basili mikrobuyla benzerliğini tespit etti. Araştırmayı yapan doktorlar modern hayvan yetiştirme yöntemlerinin sağlıklı olmadığını, bu ve benzeri durumları daha da kötüye götürdüğü konusunda endişeli olduklarını açıkladı.
Uzmanlar, çiftliklerde yetiştirilen hayvanlara gereğinden fazla antibiyotik verilmesi koli basili türü mikropların da antibiyotiğe dirençli hale gelmesine neden olduğunu belirtti. İnsanlar bu ürünleri tükettikçe farkında olmadan antibiyotik almış oluyor ve mikroplar da böylece antibiyotiklere dirençli hale geliyorlar.
Posta
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Tavuk Eti, Enfeksiyon
Hastalığınız bir türlü geçmiyorsa dikkat
Hastalığınız bir türlü geçmiyorsa dikkat
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Dünya
Kanada'da yapılan bir araştırma kadınlarda sık görülen idrar yolu enfeksiyonlarının sebebinin tavuklar olabileceğini ve bazı hayvanlara verilen antibiyotiklerin iyileşme sürecini zorlaştırdığını ortaya koydu.