Harvard Üniversitesinde 120 bin denek üzerinde yapılan, 30 yıldan fazla süren araştırmaya göre, düzenli kırmızı et tüketimi, özellikle kanser ve genç yaşta kalp krizi riskini yükseltiyor. Sonuçları tıp dergisi JAMA'da yayımlanan araştırma, her gün işlenmemiş et tüketenlerin ölüm riskinin yüzde 13 fazla olduğunu gösterdi.
Her gün, salam, sosis gibi işlenmiş et tüketenlerde risk yüzde 20 daha fazla...
Araştırma, beyaz etin ise ölüm riskini düşürebildiğini de teyit etti.
Düzenli olarak balık tüketenlerin ölüm riskinin yüzde 7, kümes hayvanları tüketenlerin yüzde 14 oranında düştüğü görüldü.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Kalp Krizi, Kırmızı Et, ABD
Erken ölüme davetiye çıkartıyor!
Erken ölüme davetiye çıkartıyor!
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Dünya
Uzmanlar 30 yıllık araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Her gün kırmızı et tüketmek, erken ölüm riskini artırıyor.