Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Erken ölüme davetiye çıkartıyor!

Dünya

Uzmanlar 30 yıllık araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Her gün kırmızı et tüketmek, erken ölüm riskini artırıyor.

Harvard Üniversitesinde 120 bin denek üzerinde yapılan, 30 yıldan fazla süren araştırmaya göre, düzenli kırmızı et tüketimi, özellikle kanser ve genç yaşta kalp krizi riskini yükseltiyor. Sonuçları tıp dergisi JAMA'da yayımlanan araştırma, her gün işlenmemiş et tüketenlerin ölüm riskinin yüzde 13 fazla olduğunu gösterdi.
Her gün, salam, sosis gibi işlenmiş et tüketenlerde risk yüzde 20 daha fazla...
Araştırma, beyaz etin ise ölüm riskini düşürebildiğini de teyit etti.
Düzenli olarak balık tüketenlerin ölüm riskinin yüzde 7, kümes hayvanları tüketenlerin yüzde 14 oranında düştüğü görüldü.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Kalp Krizi, Kırmızı Et, ABD
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.