Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Çikolata meyve suyundan sağlıklı!

Dünya

ABD'de bir çikolata şirketinin yaptırdığı araştırmada, çikolatanın birçok meyve suyundan daha yararlı olduğu ortaya konuldu.

Hershey Sağlık ve Beslenme Merkezi’nde yapılan çalışmada, çikolatanın içinde antioksidan ve sağlıklı hücrelerin zarar görmesini önleyecek bileşenlerin bulunduğu belirtildi. Milliyet’te yer alan habere göre, uzmanlar siyah çikolata, kakao ve sıcak çikolatanın karışımı ile çilek, yaban mersini, nar gibi meyvelerin sularının karışımını karşılaştırarak inceledi.
Çikolata karışımında kanser ve kalp hastalıklarından koruyan antioksidan ve polifenollerin daha çok bulunduğu anlaşıldı. Çalışmayı yürüten Debra Miller, çikolatanın “süper meyve” olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.