Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

O kadar çok faydası var ki...

Dağarcık

Çiğnendiğinde nefesi tazeleyen, aynı zamanda ağız kokusuna karşı da çok etkili olan karanfilin faydaları saymakla bitmiyor...

Çiğnendiğinde nefesi tazeleyen, aynı zamanda ağız kokusuna karşı da çok etkili olan karanfilin faydalarını Diyetisyen Gülhan Koca anlattı.

• Manganez, kalsiyum ve magnezyum minerallerinden zengindir. C ve K vitaminlerinin çok iyi bir kaynağıdır. Lif açısından oldukça zengindir.

• Akciğer ve cilt kanserlerinden korunmaya ve mevcut hastalığın ilerlemesini önlemeye yardımcı olmaktadır.

• İçeriğindeki temel kimyasal bileşen olan “eugenol”, ağrı kesici, lokal anestezi, anti-enflamatuar (enfeksiyona karşı) ve antibakteriyel etkileri nedeniyle diş hekimliğinde kullanılmaktadır.

• “Eugenol”, güçlü bir trombosit inhibitörü (kan pıhtılaşmasını engeller) olduğu tespit edilmiştir. Bu özelliğiyle kalp ve damar hastalıklarından koruyucu özelliğe sahiptir.

• Tip 2 ( geç başlangıçlı) diyabet için insülin hormonu üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır.

• Anti-Fungal özelliğiyle, çeşitli mantar türlerine karşı etkilidir.

• İlaçlarda Anti-toksik özelliğiyle kullanılmaktadır.

• Afrodizyak özelliği ile cinsel gücü artırır.



Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.