Çiğnendiğinde nefesi tazeleyen, aynı zamanda ağız kokusuna karşı da çok etkili olan karanfilin faydalarını Diyetisyen Gülhan Koca anlattı.
• Manganez, kalsiyum ve magnezyum minerallerinden zengindir. C ve K vitaminlerinin çok iyi bir kaynağıdır. Lif açısından oldukça zengindir.
• Akciğer ve cilt kanserlerinden korunmaya ve mevcut hastalığın ilerlemesini önlemeye yardımcı olmaktadır.
• İçeriğindeki temel kimyasal bileşen olan “eugenol”, ağrı kesici, lokal anestezi, anti-enflamatuar (enfeksiyona karşı) ve antibakteriyel etkileri nedeniyle diş hekimliğinde kullanılmaktadır.
• “Eugenol”, güçlü bir trombosit inhibitörü (kan pıhtılaşmasını engeller) olduğu tespit edilmiştir. Bu özelliğiyle kalp ve damar hastalıklarından koruyucu özelliğe sahiptir.
• Tip 2 ( geç başlangıçlı) diyabet için insülin hormonu üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır.
• Anti-Fungal özelliğiyle, çeşitli mantar türlerine karşı etkilidir.
• İlaçlarda Anti-toksik özelliğiyle kullanılmaktadır.
• Afrodizyak özelliği ile cinsel gücü artırır.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
O kadar çok faydası var ki...
O kadar çok faydası var ki...
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Dağarcık
Çiğnendiğinde nefesi tazeleyen, aynı zamanda ağız kokusuna karşı da çok etkili olan karanfilin faydaları saymakla bitmiyor...