Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Bilmediğimiz o kadar çok faydası var ki

Dağarcık

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan lahana, özellikle kış aylarında çok sık tüketiliyor.

Kışın vazgeçilmez sebzesi lahananın faydaları saymakla bitmiyor. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan lahana, özellikle kış aylarında çok sık tüketiliyor.

Bilimsel araştırmalar, lahananın birçok faydası olduğunu gösteriyor.

Mide, bağırsak ve prostat kanserini önlüyor, vücuttaki zararlı maddeleri dışarı atıyor.
Ayrıca böbrek ve idrar yollarındaki enfeksiyonları temizleyip, metabolizmayı düzenliyor.
Lahana, düzenli tüketilmesi halinde kanser hücrelerini etkisiz hale getiriyor.

Üroloji Uzmanı Dr. Deniz Arslan lahananın faydalarını anlattı:
"Özellikle bağırsak kanseri, kolon kanseri ve mesane ve prostat kanserinde son derece faydalı bir sebze olduğu bilimsel çalışmalarla tespit edilmiştir. Bağırsak hareketlerini de artıran bir sebze. İçerdiği C ve E vitaminleri sayesinde vücudun mikroplarla savaşmasına da son derece yardım eden bir sebze."

Lahananın faydaları bununla sınırlı değil. U vitamini içeren ender sebzelerden biri olan lahana, vücutta dengeyi sağlıyor.

Beslenme Uzmanı Sinem Paker;
"Kaynatıp suyunu içtiğinizde idrar söktürücü özelliği devreye girer. Esasen normal sebzelerde olmayan kükürt içermektedir ve kükürtten kaynaklı bağırsak hareketlerini hızlandırıcı artı metabolizmayı hızlandıran özelliği vardır."

Uzmanlar, lahananın yemeklerin dışında özellikle çiğ tüketilmesini tavsiye ediyor.
trthaber.com
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.